Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- رابرت مالی نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران پس از پایان سفر به اروپا و منطقه غرب آسیا به خبرنگاران گفت که برجام در مرحله حساسی قرار دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا، مالی در گفت‌وگوی تلفنی با خبرنگاران ادعا کرد که شرکای آمریکا نسبت به سرعت و مسیر پیشرفت فعالیت‌های اتمی ایران نگرانی عمیق و فزاینده‌ای دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بدون اشاره به اینکه ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد مدعی شد که بی تابی‌ها نسبت به از سرگیری مذاکرات برجامی در حال افزایش است.
این اظهارات را لارنس نورمن خبرنگار ارشد وال استریت ژورنال که در بروکسل مستقر است در توئیترش منتشر کرده است.
مالی به نقل از این خبرنگار آمریکایی، با بیان اینکه پنجره دیپلماسی هرگز بسته نخواهد شد افزود که ایالات متحده همچنان به پیگیری دیپلماسی حتی هنگام پیگیری سایر گام‌های ضروری، ادامه خواهد داد.
نماینده آمریکا بدون اشاره به اینکه کدام کشور با خروج از برجام و نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل باید گام‌های عملی بردارد مدعی شد که این مساله به این معنا نیست که پنجره از سرگیری اجرای برجام برهمیشه باز است. او ادعا کرد که در این نقطه، یافتن توضیح منطقی برای علت طولانی شدن [بازگشت به مذاکرات برجامی] دشوار است
مالی عنوان کرد که ایالات متحده در این باره که اگر ایران به گفت‌وگوهای وین بازنگردد، زیاد فکر کرده است. وی افزود؛ ما ایده‌هایی داریم و درباره آنها با شرکا در خصوص اینکه چه کارهایی درصورت از سرگرفته نشدن گفت‌وگوها باید انجام شود، گفت‌وگو کرده‌ایم.
این دیپلمات آمریکایی عنوان کرد که برجام ازنگاه دولت جو بایدن «پایان تعامل دیپلماتیک نبوده» و آغاز مسیری برای تعامل دیپلماتیک جامع‌تر است. برجام به گفته او باید سکویی برای کمک به بازگشایی در برای مذاکرات بیشتر، دیپلماسی بیشتر برای حل اختلافات با ایران باشد.
مالی درباره ادعای باز بودن پنجره دیپلماسی برای از سرگیری اجرای برجام توضیح بیشتری ارائه نداد.

اتحادیه اروپا: نماینده ایران و اروپا چهارشنبه در «بروکسل» دیدار می‌کنند
سخنگوی اتحادیه اروپا اعلام کرد که معاون سیاسی وزیر خارجه ایران چهارشنبه هفته جاری با هماهنگ‌کننده کمسیون مشترک برجام در پایتخت بلژیک دیدار و گفت‌وگو می‌کنند.
«پیتر استانو» سخنگوی اتحادیه اروپا روز گذشته (دوشنبه) دیدار روز چهارشنبه پنجم آبان ماه «علی باقری» معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با «انریکه مورا» هماهنگ‌کننده کمیسیون مشترک برجام در «بروکسل» پایتخت بلژیک را تأیید کرد.
روز دوشنبه هفته جاری (سوم آبان ماه)، «علی باقری» معاون سیاسی وزیر امور خارجه در پیامی که در صفحه توییتری خود منتشر کرد، گفت: «روز چهارشنبه، هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام (انریکه مورا) را در بروکسل ملاقات خواهم کرد تا گفت‌وگوهایمان را درباره مذاکرات نتیجه - محور ادامه دهیم».
بنا بر گزارش خبرگزاری فرانسه، استانو در این خصوص تصریح کرد که مورا هفته جاری با باقری در بروکسل در خصوص مذاکرات احیای برجام دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.
وی همچنین ادامه داد که اتحادیه اروپا «از هیچ تلاشی برای ازسرگیری مذاکرات وین دریغ نمی کند».
«انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پنجشنبه 22 مهر ماه سفری به تهران داشت و با علی باقری دیدار و گفت‌وگو کرد و در پایان طرفین توافق کردند که مباحث باقیمانده را در بروکسل ادامه دهند.

مقصد نهایی گفت‌و‌گو با ایران باید در وین باشد
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا دوشنبه شب به وقت تهران گفت که مقصد نهایی گفت‌و‌گو با ایران در زمینه احیای برجام در وین است.
به گزارش منابع خبری، «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این زمینه گفت: «ایالات متحده قویاً از مشارکت اتحادیه اروپا با ایران حمایت می‌کند، اما مقصد نهایی برای گفت‌وگوها باید در وین باشد. اگر هدف ایرانی‌ها بازگشت به برجام است، همانطور که ادعا می‌کنند، باید درچارچوب مذاکرات وین شرکت کنند.»

از تعامل اتحادیه اروپا با ایران حمایت می کنیم
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با بیان اینکه اتحادیه اروپا هماهنگ کننده امور برجام است، اظهار داشت واشنگتن از تعامل اتحادیه اروپا با ایران حمایت می کند.
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در نشستی خبری این مطلب را در پاسخ به سوال خبرنگاری بیان کرد که از او در مورد دیدارهای ایران با مقامات اروپایی از جمله انریکه مورا معاون سرویس‌ اقدام اتحادیه اروپا پرسید.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پاسخ داد: اتحادیه اروپا هماهنگ کننده امور برجام است و ما از تعاملات اتحادیه اروپا با ایران بسیار حمایت می کنیم اما همانطور که قبلا اعلام کرد بودم، مقصد نهایی باید وین باشد و این مقصد نمی تواند پایتخت هیچ کشور اروپایی دیگری باشد.
این مقام وزارت خارجه آمریکا در ادامه ادعاهای غرب علیه برنامه صلح آمیز هسته ای ایران ادامه داد آنچه ما، متحدان و همکاران ما در گروه 1+5 از جمله روسیه و چین معتقد هستیم این است که بازگشت متقابل مشترک به تعهدات برجامی همچنان بهترین و موثرترین روش برای تایید برنامه اتمی ایران و اطمینان از عدم دستیابی آن به سلاح هسته ای است.
وی تاکید کرد که در خصوص لغو تحریم ها و مسائل مربوط به آنها باید در وین حداقل بصورت غیرمستقیم با آمریکا مطرح و حل شود.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، پیش از این نیز بدون اشاره به نقض برجام و تداوم سیاست های شکست خورده دولت دونالد ترامپ علیه ایران در دولت بایدن گفته بود ما همچنین در این مورد اتحاد داریم که مذاکرات در وین باید هرچه زودتر ازسرگرفته شود و این که دقیقا از همان جایی که در دور ششم متوقف شد، باید دنبال شود.

گفت و گوی پوتین و جانسون درباره برجام
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس و ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز دوشنبه در اوج اختلافات دیپلماتیک بین دو کشور با یکدیگر تلفنی گفت‌وگو و پیرامون توافق هسته‌ای ایران تبادل نظر کردند.
به گزارش دفتر نخست وزیری انگلیس، بوریس جانسون گفت که دو کشور به عنوان اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد و قدرت‌های بزرگ اقتصادی جهان که از تاریخ طولانی مشترکی برخوردار هستند وظیفه دارند تا برای مقابله با چالش‌های مشترک مانند تغییرات آب و هوایی و حفظ توافق‌های بین‌المللی مانند برجام همکاری کنند.
انگلیس و روسیه دو عضو توافق هسته ای ایران هستند که به رغم خروج یکجانبه ایالات متحده و فشار رئیس جمهوری سابق این کشور برای نابودی این توافق، در آن باقی‌مانند. ایران هم تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: برجام سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اتحادیه اروپا با ایران هماهنگ کننده ایالات متحده انریکه مورا باید در وین مقصد نهایی هسته ای گفت وگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۰۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش در اروپا به گنجاندن سپاه در لیست تروریست‌ها

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، پیتر استانو روز جمعه در نشست با خبرنگاران در بروکسل گفت: من فقط می‌توانم آنچه را که بارها اعلام کرده‌ایم تکرار کنم. سپاه پاسداران و اعضای آن تمام توسط اتحادیه اروپا تحریم شده و نماینده عالی (مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا) نیز درباره (موانع) شناسایی این سازمان به‌عنوان نهاد تروریستی توضیح داده است.

وی عنوان کرد که نام سپاه پاسداران زمانی ممکن است در فهرست سازمان‌های به اصطلاح تروریستی اضافه شود که یک دادگاه اروپایی تصمیم مرتبطی را در این زمینه اتخاذ کند. اتفاقی که به گفته این مقام اروپایی تاکنون رخ نداده است.

بحث افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهاد رسمی نظامی ایران، به فهرست سازمان‌های تروریستی، در مقطعی از ناآرامی‌های آذر ۱۴۰۱، به سوژه رسانه‌های غربی تبدیل شد. این طرح غیرقانونی به‌واسطه تحرکات گروه‌های ضد انقلاب و حمایت لابی رژیم صهیونیستی به محافل سیاسی هم راه‌پیدا کرد اما با شکست مواجه شد.

در انگلیس مقام‌های این کشور اعلام کردند که چنین اقدامی به مصلحت روابط دیپلماتیک دو کشور نیست و تمایلی به تشدید روابط با ایران ندارند. بر اساس گزارش‌ها دیوید کامرون وزیر امور خارجه انگلیس هم به تازگی در سفر به سرزمین‌های اشغالی آب پاکی را روی دست بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی ریخت و اعلام کرد که دولت لندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را به‌عنوان سازمان به اصطلاح تروریستی شناسایی نخواهد کرد.

در اروپا هم مسئول سیاست خارجی اتحادیه اعلام کرده است که چنین اقدامی بدون حکم دادگاه امکان پذیر نیست. جوسپ بورل هفته پیش در نشست با خبرنگاران گفت: ما به حکمی نیاز داریم که نشان دهد سپاه ایران در یک پرونده تروریستی دخیل بوده است. در شرایط کنونی چنین پرونده‌ای موجود نیست و من به همکارانم گفتم که پاسخ همانی که است چند ماه پیش اعلام شد.

دیگر خبرها

  • مدودف: توقیف دارایی های روسیه در آمریکا بی پاسخ نمی ماند
  • عضو پارلمان اروپا: این نهاد ننگ بشریت است
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران + جزئیات
  • واکنش در اروپا به گنجاندن سپاه در لیست تروریست‌ها
  • گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست
  • هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • گفت و شنود/ به سه دلیل!