Web Analytics Made Easy - Statcounter

جعفر مهراد مؤسس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، گفت: برتری و پیشرفت بسیاری از دانشگاه های آسیا را می توان از نتایج رتبه بندی های جهان به وضوح مشاهده کرد. این پیشرفت اکنون یکی از چالش های مهم آموزش عالی آمریکا است.

مهراد ادامه داد: طبق گزارش یونیورسیتی نیوز « موسسات آسیایی عملکرد بهتری دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» در این بین، موقعیت بسیاری از دانشگاه های چین برجسته و‌ممتاز است. دانشگاه شینهوا برای نخستین بار یکی از دانشگاه های قاره آسیا است که در رتبه بندی تایمز در بین ۲۰ دانشگاه نخست برتر جهان جای گرفته است. در حالیکه ۱۵ دانشگاه برتر دیگر نیز در گروه ۱۰۰ معتبر جهان قرار دارند.

 مؤسس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری تصریح کرد: علیرغم صعود موسسات آموزش عالی کشورهای آسیایی، دانشگاه های آمریکا و بریتانیا هنوز جزو دانشگاه های نخبه جهان محسوب می شوند. دانشگاه آکسفورد در صدر رتبه بندی تایمز قرار دارد. دانشگاه های هاروارد، استنفورد، کالتک و ام ای تی نیز موفق به کسب رتبه های دوم تا پنجم دانشگاه های برتر جهان شده اند. از این رو، کیفیت دانشگاه های آمریکا همچنان پا بر جا است.

*بسیاری از دانشگاه های آمریکا جایگاه برتر خود را از دست داده اند

وی گفت: با وجود این، بقیه رتبه های جدول تایمز نشان می دهد که بسیاری از دانشگاه های آمریکا جایگاه برتر خود را از دست داده اند. رتبه موسسات آموزش عالی آمریکا که در رتبه های بالای ۲۰۰ قرار دارند، به طور کلی تنزل پیدا کرده است.

مهراد افزود: موقعیت مداوم دانشگاه های برتر آمریکا متاسفانه بر مسایل عدیده و بزرگ تری که موسسات آموزش عالی این کشور با آن مواجه اند سرپوش گذاشته است. شهریه دوره های چهار ساله در فاصله سال های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ به میزان ۲۵ درصد افزایش پیدا کرده است، یعنی تقریبا ۲۰۰۰۰ دلار  برای دانشجویان محلی در دانشگا های دولتی و ۵۰۰۰۰ دلار برای افراد غیر محلی در دانشگاه های خصوصی.

 مؤسس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری توضیح داد: مقامات دانشگاهی از یک طرف برای جذب دانشجویان بیشتر به دستاویزهای غیر ضروری بی نهایت غیر معمول متوسل می شوند و از طرف دیگر، ساختمان هایی را که در لیست گران ترین ساختمان های دانشگاهی است می سازند. دولت نیز، به سهم خود بودجه های آموزشی ۴۱ ایالت این کشور را کاهش داده و از این رو دانشجویان به اجبار هزینه های بالایی را برای ادامه تحصیل خود در دوره های دانشگاهی پرداخت می کنند.

وی تاکید کرد: اکنون نیز ویروس کرونا فشار های زیادی را بر دانشگاه های این کشور وارد آورده است. برای مثال، دانشجویان در کالج هاروی ماد (Harvey Mudd College) سالانه برای تحصیل ۷۵۰۰۰ دلار پرداخت می کنند. این رقم بالاترین شهریه در ایالات متحده آمریکا است. در ترم جاری (پاییز)، آموزش های این کالج کاملا به صورت مجازی ارایه می شود.

مهراد گفت: برابر آمارهای رسمی در آمریکا تا کنون بیش از ۵۱۰۰۰ دانشجو و عضو هیات علمی به ویروس کرونا مبتلا شده اند. در این شرایط، علیرغم تاکید دولت بر حضور فیزیکی دانشجویان در دانشگاه ها حداقل تحصیل در ترم پاییز به صورت مجازی است.

به گفته وی، ویروس کرونا مسافرت های بین المللی را محدود ساخته است. به علاوه، ویروس کرونا از محبوبیت تحصیل دانشجویان خارجی به شدت کاسته است. در شرایطی که آموزش ها اکنون به صورت‌مجازی است دانشجویان خارجی می کوشند از صرف هزینه های بالای مسافرت و هزینه های سنگین اقامت جدا خودداری کنند.

مؤسس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری گفت: ویروس کرونا، سیاست های ترامپ در خصوص عدم صدور  ویزا برای دانشجویان تعدادی از کشورها همراه با نگرش های منفی این کشور به اقلیت ها به ویژه از سال ۲۰۲۰ به آسیایی ها، جای تعجب نیست که آمریکا فعلا مقصد نهایی دانشجویان بین المللی بحساب نمی آید.

وی تاکید کرد: طبق جدیدترین آماری که از سوی کیو اس منتشر شده است کانادا، استرالیا و بریتانیا در مقایسه با آمریکا توجه بیشتر دانشجویان بین المللی را جهت تحصیل به خود جلب کرده است. سیاست های ترامپ در اعمال محدودیت برای صدور ویزا  و‌منع‌مسافرت به آمریکا به شدت تعداد دانشجویان بین المللی را کاهش داده است. تعداد دانشجویان بین المللی در فاصله سال های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ به میزان ۱۰ درصد کاهش یافته است. طی همین دوره، تعداد دانشجویان بین المللی در کانادا و استرالیا به طور قابل توجهی رو به افزایش گذاشته است.

وی گفت: تصمیم اخیر ترامپ در جلوگیری از ورود ۱۰۰۰ دانشجوی چینی به آمریکا، در حالیکه ویزای معتبر داشتند، موردی است که به مساله جذب و نگهداری دانشجویان خارجی نخبه دامن زده است.

مهراد تصریح کرد: این مسایل اکنون باعث شده است که ایالات متحده آمریکا در جذب نیروهای ماهر، دانشمندان و پژوهشگران برتر مستقیما این چالش ها را تجربه کند. دانشجویان خارجی کارهای تحقیقاتی با اهمیتی را در آزمایشگاه ها انجام‌می دهند که نتیجه آن افزایش توان دانشی و تولید پتنت های دانشگاهی است.

به گفته وی، دانشجویان خارجی شهریه های بالایی را به دانشگاه های دولتی و غیر دولتی آمریکا پرداخت می کنند. بر اساس پیش بینی انجمن بین المللی استادان (Association of International Educators) سیاست های ضد دانشجویی آمریکا به از دست دادن ۳ میلیارد دلار درآمدهای دانشگاهی منجر شده و بیش از ۱۰۰ هزار شغل را در مجموع اقتصاد آمریکا تحت تاثیر قرار داده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: رتبه بندی دانشگاه ها بسیاری از دانشگاه دانشجویان بین المللی دانشگاه های آمریکا دانشجویان خارجی ویروس کرونا آموزش عالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۵۵۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نبرد آمریکا با شعارهای آمریکایی

تاکنون تصاویر بازداشت‌ها و تجمعات دانشجویان دانشگاه‌های اموری در آتلانتا، جرج واشنگتن، اوهایو، کالج امرسون، آی آن پلستاین، تگزاس، کالیفرنیا، در رسانه‌های بین‌المللی بازتاب داشته است.

سرویس سیاست مشرق - با آغاز جنایات رژیم صهیونیستی علیه غزه، کشورهای اروپایی و آمریکایی شاهد اعتراضات گسترده مردمی بودند. انعکاس توحش صهیونیست‌ها در رسانه‌های بین‌المللی، صبر مردم دنیا را لبریز کرد و طی هفت‌ماه اخیر، تجمعات چشم‌نوازی را در تاریخ ثبت کرد. اما جنس تجمعات دانشجویان آمریکایی در هفته اخیر متفاوت است.

دانشجویان آمریکا این بار به سبک خود و با درک متفاوت نسبت به مسائل سیاسی و بین‌المللی آمریکا اعتراض کردند. دانشجویان در اعتراض به حمایت دانشگاه خود از تولیدکنندگان تسلیحات نظامی و ارسال‌ آن‌ها به سرزمین‌های اشغالی، در محوطه دانشگاه‌ کلمبیا نیویورک تجمع اعتراضی برگزار کردند. پس از این تجمع، کلاس‌های حضوری روز دوشنبه دانشگاه کلمبیا تعطیل شد.

در روزهای بعد، این تجمعات گسترش یافت و دانشجویان در محوطه دانشگاه به اعتراض خود ادامه دادند؛ در دیگر دانشگاه‌های آمریکا نیز با برپایی چادر در محوطه دانشگاه، تحصن کردند. پلیس آمریکا پس از گسترش اعتراضات، به دانشگاه‌ها یورش برد و بازداشت معترضان را آغاز کرد.

طی ۲۴ ساعت، ۲۰۰ دانشگاه آمریکا، محل تحصن و اعتراض دانشجویان آمریکایی علیه رژیم صهیونیستی شد. پلیس آمریکا جمعیت زیادی را به شدیدترین شکل ممکن بازداشت کرد. در جمع معترضان، اساتید دانشگاهی نیز حضور داشتند که پلیس آمریکا با آنها به شدت برخورد و بازداشت کرد.

این خشونت علیه دانشگاه کلمبیا نیویورک در حالی صورت می‌گیرد که نخبه‌ترین جوانان آمریکایی در این دانشگاه تحصیل می‌کنند و اساتید این دانشگاه از برترین‌های آمریکا هستند.

دکتر نوئل مک آفی، رئیس دپارتمان فلسفه در دانشگاه اموری و کرولین فوهلن، استاد تمام اقتصاد، ازجمله برجسته‌ترین اساتیدی بودن که ویدیو بازداشت خشونت‌آمیز آن‌ها در رسانه‌های بین‌المللی وایرال شد.

کرولین فوهلن، استاد تمام اقتصاد

نوئل مک آفی، رئیس دپارتمان فلسفه

علاوه بر اساتید، بازداشت دانشجویان نیز با خشونت همراه شد. در جریان این بازداشت‌ها ده‌ها دانشجو که در اعتراضات شرکت داشتند، تعلیق شدند، روند خشونت پلیس آمریکا در بازداشت دانشجویان به نحوی وسعت یافته که می‌توان از آن به‌عنوان «بازداشت سراسری» یاد کرد.

تاکنون تصاویر بازداشت‌ها و تجمعات دانشجویان دانشگاه‌های اموری در آتلانتا، جرج واشنگتن، اوهایو، کالج امرسون، آی آن پلستاین، تگزاس، کالیفرنیا، در رسانه‌های بین‌المللی بازتاب داشته است. در ادامه دانشجویان دانشگاهای ملبورن استرالیا و کانادا نیز به جمع حامیان فلسطین پیوسته و علیه رژیم صهیونیستی تجمع اعتراضی برگزار کردند.

در بین‌ برخی تصاویر وایرال شده، استقرار تک‌تیرانداز بر بام دانشگاه اوهایو نیز مورد توجه قرار گرفته است.

خشونت پلیس آمریکا در بازداشت دانشجویان، بازتاب‌های مختلفی در رسانه‌ها و جوامع بین‌المللی داشت. مردم یمن در واکنش به دستگیری حامیان فلسطین، روز جمعه تجمع گسترده‌ای را برگزار کرده و از دانشجویان آمریکا حمایت کردند.

در حالی‌که مقامات آمریکایی بارها به بهانه «نقض حقوق بشر» در امور داخلی سایر کشورها دخالت کنند حالا خود با یک بحران در رفتار روبه‌رو هستند، دولت آمریکا حتی پس از متفرق کردن دانشجویان معترض، در برخی از دانشگاه‌ها نیروهای نظامی خود را مستقر کرده و در محوطه‌ دانشگاه رژه می‌روند. برخی اهالی رسانه‌ ضدانقلاب نیز در واکنش‌های مربوط به این موضوع نشان دادند که با هرگونه دشمنی با سیاست‌های ایالات متحده و صهیونیست‌ها مخالف‌اند!

دیگر خبرها

  • تظاهرات ضد صهیونیستی دانشجویان استرالیا 
  • نبرد آمریکا با شعارهای آمریکایی
  •  بازتاب بین المللی تظاهرات دانشجویان آمریکا
  • پذیرش دانشجویان خارجی نمایشی از مرجعیت علمی مراکز دانشگاهی
  • بازتاب بین المللی تظاهرات دانشجویان آمریکا
  • اعتراضات بی سابقه دانشگاه های آمریکا در حمایت از غزه و محکومیت اسرائیل+ فیلم و عکس/ اعتراضات به کانادا و اروپا رسید
  • پذیرش دانشجوی خارجی در ارشد هوشبری در دانشگاه جندی شاپور اهواز
  • تظاهرات‌های دانشجویی ضداسرائیلی به دانشگاه‌های کانادا رسید
  • ادامه تحصن در ۴۰ دانشگاه آمریکا و کانادا برای حمایت از غزه
  • ادامه تحصن‌ در ۴۰دانشگاه‌ آمریکا و کانادا برای حمایت از غزه